Breaking News:

Contoh Ucapan Sungkem Idul Fitri atau Lebaran Bahasa Jawa Krama Inggil, Cocok untuk Sungkem Orangtua

Bagi masyarakat Jawa, ada kebiasaan orang yang lebih muda meminta maaf atau sungkem kepada orangtua atau siapapun yang usianya lebih tua.

Editor: Hanang Yuwono
TRIBUNNEWS.COM
Ilustrasi sungkeman saat Lebaran. 

TRIBUNSOLO.COM -- Berikut kumpulan ucapan sungkem Idul Fitri atau Lebaran 2021 dalam bahasa Jawa Krama Inggil.

Bagi masyarakat Jawa, ada kebiasaan orang yang lebih muda meminta maaf atau sungkem kepada orangtua atau siapapun yang usianya lebih tua.

Baca juga: 50 Ucapan Selamat Idul Fitri 2021, Lengkap dengan Menggunakan Bahasa Indonesia dan Inggris

Baca juga: 50 Kumpulan Ucapan Selamat Hari Raya Idul Fitri 2021, Cocok Dibagikan di WA, IG, TikTok

Hal itu dilakukan saat kumpul keluarga di Hari Raya Idul fitri.

Nah, langsung saja berikut kalimat sungkeman idul Fitri dalam bahasa Jawa inggil

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.”

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.”

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.”

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.”

Ucapan idul fitri bahasa Jawa

Berikut ini kumpulan kata-kata ucapan selamat hari raya Idul Fitri 1442 H / Lebaran 2021 terbaik dalam bahasa Jawa lengkap dengan artinya

Halaman
1234
Sumber: Tribun Jateng
Ikuti kami di
KOMENTAR

BERITA TERKINI

© 2021 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved