Idul Fitri 1443 H

Kumpulan Ucapan Sungkem Idul Fitri atau Lebaran Bahasa Jawa Krama Inggil, dari yang Muda ke yang Tua

Dalam tradisi orang Indonesa, Idul Fitri menjadi momen untuk saling bermaaf-maafan, terutama dari yang muda kepada yang tua,

Penulis: Tribun Network | Editor: Hanang Yuwono
TRIBUNNEWS.COM
Ilustrasi sungkeman saat Lebaran. 

TRIBUNSOLO.COM -- Simak ucapan sungkem Idul Fitri 2022 dalam bahasa Jawa krama inggil.

Dalam tradisi orang Indonesa, Idul Fitri menjadi momen untuk saling bermaaf-maafan, terutama dari yang muda kepada yang tua,

Di Jawa juga ada tradisi yakni sungkeman.

Langsung saja, simak berikut kalimat sungkeman idul Fitri dalam bahasa Jawa krama inggil:

1. Kulo ngaturaken sugeng riyadi lan nyuwun pangapunten dumatheng sedoyo kelepatanipun lan klenta klentinipun kulo.

2. Kulo sowan wonten ing ngarsanipun Bapak/Ibu. Sepisan, nyaos sembah pangabekti mugi katur ing ngersanipun Bapak/Ibu. Ongko kalih, mbok bilih wonten klenta-klentunipun atur kulo saklimah, tuwin lampah kulo satindak ingkah kulo jarang lan mboten ndadosaken sarjuning panggalih. Mugi Bapak/Ibu kerso maringi agunging samudro pangaksami. Kulo suwun kaleburna ing dinten riyadi puniko lan ingkang putra nyuwun berkah soho pangestu.

3. Ngaturaken sembah pangabekti kawula Sepinten kalepatan kula ingkang mboten angsal idining sarak, dalem nyuwun pangapunten. Mugi lineburo ing dinten riyaya punika.

4. Kulo ngaturaken sembah ngabekti dhateng panjenengan, ugi nyuwun pangapunten ing sadeleme manah dumateng sedaya agengipun kelepatanipun tindak tanduk ingkang katingal menapa mboten katingal. Mugi mugi Allah nglebur dosa kulo lan panjenengan ing dinten riyaya meniko.

5. Kepareng matur dumateng Bapak/Ibu, kulo ngaturaken sedoyo kalepatan kulo ingkang disejo dan mboten disejo, kulo nyuwun agunge pangapunten saking Bapa/Ibu lan kulo nyuwun donga pangestunipun saking Bapak/Ibu.

6. Dinten menika dinten bakdo riyadi, kula menawi gadah kalepatan ingkang disejo lan mboten disejo dhumateng Ibu lan Bapak, kula nyuwun agunging samudri pangaksami.

7. Bapak/Ibu/Eyang, ingkang sepindah kula ngaturaken sugeng riyadi. Kaping kalihipun, kula nyuwun pangapunten dumateng sedaya kalepatan ingkang kula sengaja lan ingkang mboten ngaja.

8. Ngaturaken Sugeng Riyadi Pak / Bu / Mbah, kawula nyuwun pangapunten ingkang katah, mbo menawi wonten klenta klentunipun atur ingkang kawula sengaja lan mboten sengaja, mugiyo tansah kalebur ing dinten riyoyo punika.

9. Ngaturaken salam bekti kula Pak/Bu. Kula tiang nem katah lepate, lepat ingkang kesamar lan ingkang mboten kesamar, wiwit riyadi wingking uga riyadi sakniki. Mugi-mugi gusti Allah saget nglubari pidosa kula kalian Bapak / Ibu.

Demikian beberapa contoh kalimat Sungkem Lebaran bahasa Jawa yang cocok diucapkan ke orang tua saat Hari Raya Idulfitri 1443 H. (*)

Sumber: TribunSolo.com
  • Ikuti kami di
    KOMENTAR

    BERITA TERKINI

    © 2023 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
    All Right Reserved